Om oss

Vi som driver denna kennel heter Rebecca och David. Vi bor lantligt, några mil utanför Karlstad, i Värmland. Våra vägar korsades 2010 och David blev inte bara snabbt sambo med Rebecca utan även med hennes blandrashane Atos.
Atos flyttade in hos Rebecca i feb 2010 och var en blandras mellan raserna Labrador, Rottweiler, Jämthund och Border Collie. Som valp var han inte det minsta lugn men vid 9 månaders ålder gjorde han en helomvändning och var sedan dess rejält energisnål. Det vill säga när det inte vankas jakt, helst storvilt, för då existerade inte mycket annat för Atos. Rebecca och han började tidigt träna mycket viltspår, hårda spår, sök och drag. Han användes som drivande hund i band samt eftersökshund på skadat klövvilt inom jakten och var en aktiv draghund både vinter- och barmarkssäsongerna.
När Rebecca upptäckte att Atos aldrig kommer vilja bli den där drömlydnadshunden med 100% fokus i fotpositionen insåg hon snabbt att en till hund behövdes.
Rebecca sökte en aktiv hundras, med mycket motor och arbetsvilja. Hon ville ha en ras som inte bar på många kände sjukdomar och som kunde passa inom grenarna: Tävlingslydnad, drag, utställning, eftersök och vara en familjemedlem.
Sagt och gjort, i juli 2013 hämtades en liten perfekt weimaranertik hem från Lockfågelns kennel i Sala. Lockfågeln Barbera D´Alba Piani, tilltalsnamn Akhela. Vi är så tacksamma mot Mia på Lockfågelns kennel att ha fått äran att köpa denna fina tik som nu bidrar till rasens utveckling.
Med Akhela kunde Rebeccas hundintresse växa och inget stopp fanns. Intresset för hund växte såpass mycket Rebecca började utbilda sig till hunddagisföreståndare via PickUp och planerar flera utbildningar inom hund samt bestämde sig tillsammans med David att starta denna kennel.
Akhela som är kennelns viktigaste huvudrollsinnehavare är tränad i tävlingslydnad, drag, viltspår, utställning, agility och viktigast av allt, fågelhundsjakt.
Rebecca hade bestämt sig vid köpet av Akhela att de skulle tävla och göra det som de båda tyckte var roligt. De har tränat inom specifikt en ny gren som de båda fullkomligt älskar och det är fågeljakten.
"Att göra något med sin hund som den är skapt för att göra är nog den häftigaste upplevelsen man kan få."


Vårt mål är arbetsvilliga Weimaraner med goda jaktegenskaper och bra exteriör.
Vi ser helst att våra uppfödda valpar får arbeta i sina nya hem och att dom HD-röntgas.